четвер, 31 грудня 2015 р.

Рецепт майонезу

Такий незвичний у мене сьогодні допис. Замість фото з Роминого корпоративу і Данила під ялинкою — сьогодні майонез. Давно збиралася записати по-людськи цей рецепт, а сьогодні вирішила його задокументувати в блог. Чого не зробиш, щоб не возитися з качкою :).

Отже, почали.

Інгредієнти:
  • рослинна олія (я беру 80% соняшникової і 20% оливкової) — 150 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • гірчичний порошок — 1 ч.л.;
  • цукор — 0,5 ч.л.;
  • сіль — 0,25 ч.л.;
  • сік лимона — 1 ст.л. (можна замінити оцтом, тільки дорогим, щоб не було сильного запаху; оцту брати менше);
  • спеції (будь-які на ваш смак, я не додавала, бо майонез для салата).

Потрібен блендер!

неділя, 27 грудня 2015 р.

Новорічна ялинка в садочку

Саме за цю зйомку я дуже хвилювалася, і заради неї я потерла з картки БГ. Моє маленьке сонечко захворіло напередодні свята, я уже думала, що ми не підемо, але у цей день він уже почувався добре, тому на саму ялинку ми пішли. Наш татко навіть відпросився з роботи з цього приводу. Данило поводився як маленька редиска, з таткових рук не злазив, не танцював, завдання не виконував, тільки за подарунком побіг першим :).

Викладу лише невеличку частину світлин, "для історії".


середа, 16 грудня 2015 р.

БГ: Соль

Вчора відбувся фантастичний концерт БГ. Не знала, чи брати фотоапарат, але таки взяла. Сподіваюся, що не дарма.


вівторок, 15 грудня 2015 р.

D I Y A : F E S T

У суботу відбулася цікава подія D I Y A : F E S T + IT вечорниці. На фестивалі танцювали, співали, малювали, ліпили з глини, вчили англійські букви, каталися на усяких дивних штуках українського виробництва, програмували, дивилися кіно, друкували на 3д-принтері, паяли, розмовляли про фотографію і комп'ютери, трохи мерзли, але зовсім не нудьгували. Власне на "IT-вечорниці" я практично не потрапила, бо усе відбувалося паралельно і бути скрізь одночасно не виходило. Зате лишилися найкращі враження від спілкування з фотографом-репортажником Олексієм Плиско.

Викладаю маленький фотозвіт. Зробила висновок, що знімати у темряві моєю камерою проблемно, бо уже на ISO 1000 відчутний сильний шум. Теоретично тут мають бути кращі кольори, ніж на минулих зйомках, бо пробую редагувати баланс білого вручну.


неділя, 6 грудня 2015 р.

Шедеври світової пластики

Сьогодні несподівано долучилися до споглядання шедеврів світової пластики на однойменній виставці у "Мистецькому арсеналі".

Роботи Чипаруса дійсно надзвичайно пластичні.

пʼятниця, 25 вересня 2015 р.

Щось я знову зникла


Обіцяла собі не закидати блог, але вийшло як завжди. Думаю, що він мене дисциплінує.

Так от, я просто пропадаю на "Гогольфесті", а точніше на практичному курсі по фотографії від студії "КраЩє". Маленький фотозвіт буде пізніше. Уже бачу купу помилок, які я наробила, знімаючи репортажку :). Але це добре, я росту. Дякую прекрасним Валерії Мезенцевій (на фото) та Михайлові Горбачову за те, що діляться досвідом.

А ще я проходжу курс "Економіка для всіх" на "Прометеусі". Цікаво і корисно.

неділя, 13 вересня 2015 р.

Відкрита сцена #Jazzkoktebel: сонце, море і музика

Вмикаємо машину часу. "Республіка" закінчилась, а фото з "Коктебеля" я ще всі не виклала. Так що знову літо, море і Затока.

OpenStage — це незабутньо. Можна танцювати по коліно у морі, можна лежати під парасолькою, можна просто насолоджуватися музикою. На OpenStage нереальна атмосфера задоволення і свободи. Вхід вільний :).

Як виявилося, коли фестиваль ще проходив у Криму, це відбувалося на нудистському пляжі. Локація змінилася, а традиції лишилися. Так що заберіть дітей від екранів і все таке. Попереду багато прекрасного.

Відкрию маленьку таємницю: фотографувати глядачів значно цікавіше, ніж сцену. І якщо ввечері це технічно складно, то опівдні на пляжі саме те :). Буде багато фото і трохи відео.

Тоїа

вівторок, 8 вересня 2015 р.

Республіка невезіння. Післяслово

Посеред другого фестивального дня зі мною трапилось таке:

Так що до кінця фесту я лишилася без фотоапарата.

Взагалі потужно не щастило не тільки мені. З трьох фестивальних днів два пройшло під дощем.

Не пощастило мешканцям палаточного містечка, які жили у багні без води, а нам довелося приймати біженців у душі свого готельного номеру.

Не пощастило тілу, яке, судячи з розмов, навернулося десь чи то зі стіни, чи то з пагорба в суботу, і його забрала швидка. І чуваку, якому зламали ногу в слемі, теж не пощастило.

Не пощастило міліціонерам старого зразка, які з нещасними обличчями охороняли весь цей бедлам.

Не пощастило дівчатам, які топлес скакали під сценою, а музиканти не оцінили і просили одягнутися, бо "за вас більше дадуть, ніж вам років". Також не пощастило тим, хто це хотів бачити, але не зміг пробитися під сцену.

Не пощастило організаторам. Водою залило головний пульт, і їм довелося шукати новий по різних містах, звідки можна було його привезти за розумний час. Чудовий глядацький зал локації "Арт-двір" розмок, включаючи солом'яні дивани, а на піддонах, які використовували як лави, мокрі глядачі змушені були стояти. Перед головною сценою довелося розсипати щебінь, щоб трохи закрити багнюку.

Не пощастило кам'янчанам. Через неробочий пульт виступи гуртів "Molfa", "Fontaliza", "Jinjer" і "Бахрома" перенесли на сцену біля ратуші. Схоже, що місцеве населення до такого повороту виявилося неготове. Вони тільки почали звикати до зовнішнього вигляду гостей фестивалю. А тут — таке :). Ні, щоб "Бумбокс" нахаляву показати.

"Бумбоксу" теж не щастило. Підключали їх близько години. Публіка мокла, а Жуковська і М'яч віддувалися за усіх, і несли уже всяке, щоб розважити незадоволених глядачів, так що ведучим не пощастило теж. Потім нарешті "Бумбокс" підключили, але через кілька пісень не пощастило басисту, бо його стало не чути. Дуже не пощастило людям, які ставили звук, бо по них потужно проїхався Хливнюк зі сцени.

Окремо не пощастило моїм бідним мокасинам... Але знаєте — що? "Бумбокс" відіграв чудово, не зважаючи ні на що. І було багато цікавої музики та хороших людей. Народ з палаток уже давно помився і обсох, і тепер переглядає фоточки і згадує, як було кльово. Мешканці Кам'янця-Подільського насолоджуються тишею після від'їзду "дорогих гостей". Вуличні художники, мабуть, радіють, що не довелося малювати під дощем, і насолоджуються хорошою погодою. А я помила мокасини і думаю, як же добре, що я не ЗМІ, а маленький блогер, і пишу, що хочу, і ніхто мені не настукає по голові, а максимум не покличуть наступного разу. Нам усім пощастило бути на п'ятій "Республіці". Люди, ви це зробили! :)

"Республіка". Обличчя. Частина 3

субота, 5 вересня 2015 р.

"Республіка". Обличчя. Частина 1

Закінчується шалене фестивальне літо. Дощова погода не псує настрій відвідувачам фестивалю "Республіка" у Кам'янці-Подільському. Незабаром усім потрібно повертатися на роботу і навчання, робимо останній ковток свободи і насолоджуємося хорошою музикою, святковою атмосферою і чудовою кам'янець-подільською кавою.

Такої кількості відвідувачів фортеця, мабуть, ще не знала

четвер, 3 вересня 2015 р.

П’ятничний "Nu Jazz Stage"

Відразу зазначу, що буде багато фото моїх хлопців і мало фото гуртів. Ну і джазу традиційно не помічено :). Але була цікава музика. Людей значно більше, ніж у попередні дні. І квиток на 28 серпня коштував 350 грн, а не 50, як у середу і четвер.

Пізніше людей стало ще більше, але без штатива сфотографувати не вдалося

середа, 2 вересня 2015 р.

"Коктебель Джаз Фестиваль" у Затоці. Сцена "Твор4а да4а"

На JazzKoktebel ми потрапили зовсім випадково. Приїхали намочити дітей у морі і виваляти їх у піску — а тут фест. Ну як не долучитися до прекрасного? :)

Програма фестивалю виявилася неймовірно насиченою, майстер-класи, нічна dj-сцена і консультації з сексу пролетіли мимо.

У даному пості публікую фото з вечірньої сцени "Твор4а да4а". Далі буде трохи фото з "Nu Jazz Stage" і на десерт еротика з "Open Stage". Приємного перегляду.

Для нас фестиваль почався 26 серпня, у середу, з виступу гурту "Syncopation"

вівторок, 1 вересня 2015 р.

Аккерманська фортеця. Білгород-Дністровський

Хотіла спочатку написати про море, Затоку і "Коктебель джаз фест", але писати про радісне рука не піднімається. Тому сьогодні фото Білгород-Дністровської фортеці.


понеділок, 17 серпня 2015 р.

Збираємося на "Республіку": варіанти доїзду

Отже, 4 вересня усе починається. З Києва найзручніше добратися поїздом — ніч їдемо, вранці на місці. Але думати треба було раніше :). На четвер, 3 вересня, квитки є лише на 769 потяг з сидячими місцями другого класу. О 16:46 виїжджає з Києва, о 23:15 прибуває до Кам'янця-Подільського. +1 ніч в готелі, а ще треба раніше зриватися з роботи в четвер. Що цікаво, на п'ятницю квитки якраз є, тільки кому вони треба :). Схоже, на "Респубіліці" буде багато київської публіки. Назад, на 6 вересня, квитки теж тільки на сидячі місця (поїзд 770), але цього разу поїзд нічний — виїжджає о 01:26, о 08:30 прибуває до Києва.

Також організатори пропонують автобусний тур Київ—Республіка—Київ. Інформація з групи:

Выезд из Киева в 9.00 4.09 прибытие в Каменец ориентировочно в 16.00, обратно выезд после выступления последнего хедлайнера (ориентировочно в 01.00), в Киеве в 07.00 - 08.00.

Ще як варіант розглядаємо поїздку машиною. Моніторю bla-bla-car, поки що варіантів не пропонують. Будемо дивитися. Можливо, будемо їхати своєю машиною, тоді можна буде взяти 2-3 тушки з собою.

Якщо не знаєте, де оселитися у Кам'янці-Подільському, зверніть увагу на варіанти, які пропонують організатори фестивалю, з наметовими містечками включно (пропонують також оренду спорядження). А ще можна глянути мій травневий пост про готелі.

Гарного усім відпочинку!

Чому стільки постів про "Республіку"? Цього разу я вперше вирішила отримати акредитацію як блогер. Тому у стислий термін треба написати три анонси про цей фест. Результати експерименту — у вересні в цьому блозі. Побачимося на "Республіці"!

субота, 15 серпня 2015 р.

А на що готові ви, щоб потрапити на "Республіка-фест"?

Як розіграли квитки на "Республіку" на "Рок-Булаві", можна поностальгувати тут. І збираємося у Кам'янець-Подільський на 4-6 вересня. Має бути весело :).

понеділок, 10 серпня 2015 р.

Ведмеді

Виявляється, в Україні є центри порятунку ведмедів. Там на відгороджених територіях живуть тварини, скривджені людьми. Так сталося, що протягом тижня я потрапила у два таких місця (а в одне навіть двічі, по дорозі з Києва у Луцьк і назад).

У Національному природному парку "Синевир" знаходиться "Реабілітаційний центр бурого ведмедя". На території 12 га живуть ведмеді. Часом вони підходять до огорожі і розглядають відвідувачів. Кажуть, там ще мали бути ведмежата, але побачити їх не пощастило.


четвер, 6 серпня 2015 р.

"Бандерштат"

Два слова про "Бандерштат" (31 липня — 2 серпня, м. Луцьк). Там були і правосеки, і геї, і прапори "White pride", і негри. Спілкуючись у "Кораблику" після концерту, утискали російськомовних, бо українською говорили двоє, білоруською двоє, а російською лише одна.

Фото більше не буде, бо мені було ліниво. Краще ведмедиків викладу.

четвер, 2 липня 2015 р.

Переяслав-Хмельницький. Місто. Пам'ятки

Викладаю світлини з самого Переяслав-Хмельницького і його музеїв. Якщо нецікаво і прийшли дивитися фото з фестивалю — фільтруйте по тегу фестиваль, якщо зайшли дивитися "СІІІСЬКИ" — то вам сюди (і не робіть такі очі, я знаю, навіщо сюди ходять).
Містечко маленьке, але подивитися є на що. Переяслав-Хмельницький славиться своїми музеями, зокрема Націона́льним істо́рико-етнографі́чним запові́дником «Перея́слав», що містить 24 музеї і займає площу понад 3 тис га.
Центр виглядає так


неділя, 28 червня 2015 р.

пʼятниця, 26 червня 2015 р.

"Рок-Булава". Обличчя. Частина 4

Останні фотографії з фестивалю. Далі буде ще трохи відео (коли доберуся до Ромкиного телефону), а ще фото пам'яток і музеїв Переяслава-Хмельницького.

Гурт "D.Staff" під дощем


пʼятниця, 29 травня 2015 р.

Ще трохи Кам'янця-Подільського

Викладаю трохи світлин, що залишилися.

Ось такий кава-бус (зранку був зачинений):



Данило Романович годують голубів:


"Дом обрацзовой культуры и санитарии":
Зі зразковою прибудовою:

Пам'ятник Героям Чорнобиля (більшість табличок порожні):

Простенький парк розваг:

Вид з колеса огляду:








Костел Петра і Павла:






Екскурсійний електромобіль:

Фонтан:
Ратуша:

Вуличка за костелом:



Православна церква:

По дорозі до фортеці:







Трохи малої кривляки:









Вид з пагорбів за фортецею:






Греко-католицька церква, відбудована за кресленнями XV ст. (під час Другої світової війни була зруйнована):



За церквою:


А це через дорогу:




Парк знаходиться уже в Новому місті:
Вид з другого боку:
А ще там є мотузковий парк: