вівторок, 26 травня 2015 р.

Готелі і кафе Кам'янця-Подільського

Забронювати готель на час фестивалю повітряних куль не так уже й просто. На ті ж дні припадає День міста, цього року був ще якийсь велопробіг. Вільні місця стрімко закінчуються за місяць до події.

Ми схопилися наприкінці квітня. Я почала обдзвонювати усі готелі з видачі google. Знайшла аж один, де для нас погодилися забронювати номер. Готель Celebrity знаходиться на вулиці Гунській, що у Новому місті. До центру пішки хвилин 20-25, що цілком прийнятно. Двомісний номер нам обійшовся у 480 грн за ніч, що дуже дорого. Але гріх нарікати, бо усе дешевше давно розмели :). На три кімнати був окремий вхід і кухонька з холодильником, плитою, мікрохвильовкою і якимось посудом. У номері душ, туалет, фен, велике двоспальне ліжко, шафа, столик, тумби зі світильниками, комод з телевізором. Є вайфай, щоправда працював він нестабільно. Досить тісно, але жити можна, враховуючи що ми там лише ночували. Ліжко зручне, чисто, в останній день нам навіть бузок в вазі поставили. Фото з номера є тільки таке:
Нам обіцяли горщик для малого, але мабуть забули, а нам було ніколи нагадувати, бо в готелі практично не з'являлися. Коли малий насипав крихт на килимок, ми зателефонували господарям і попросили прибрати, ввечері повернулися чисто.

Загалом враження від "Celebrity" позитивне, але наступного року постараюся знайти щось у центрі. Якщо їхати без машини, то ходити туди-сюди зайвий раз не хочеться. Тим більше, що люди знімали номер в "Тарасі Бульбі" (історичний центр) значно дешевше (360 грн чи щось таке, точно не згадаю), у вартість входили сніданки і паркомісце.

Є у Кам'янці-Подільському і "зіркові" готелі. "Клеопатра" має 4 зірочки, також знаходиться в центрі. Вартість номера я погуглила зараз — від 600 грн. Ми вечеряли одного разу у них в ресторані. Квіти, кактуси, фонтан... і сервіс такий швидкий, що якщо немає зайвих півдня, то краще не заходити. Було досить смачно і ціни помірні, якщо порівнювати з київськими. Хоча як на Кам'янець-Подільський, то може й дорогувато. Ось фото звідти:
Кілька років тому наші куми зупинялися у готелі "Гала ***". Були дуже задоволені. Зараз їх сайт показує, що номери від 300 грн. Проте якщо їхати громадським транспортом, то "Гала" знаходиться у чорта на рогах.

Приблизно там же, але навпроти знаходиться "Фільварки-центр". Ціни зараз у них на сайті від 160 грн за двомісний номер зі сніданком. Куми підказали, що там дуже смачно, тому нас понесло в таку далечінь на розвідку. Годують дійсно прекрасно, деруни в горщиках неперевершені. Звідти ми притягли відерце сала на хліб мазати. Його там подають до борщу. Борщ коштував 12 грн, а велика порція сала 10 грн (якщо мене не зраджує склероз). При замовленні не варто розганятися, бо не влізе :).

Якщо хочеться готель з іменем, то до ваших послуг "Reikartz". Історичний центр, виглядає солідно. Номери вище 800 грн, зірочок немає :).

Ще є готель "7 днів". Цього року там проживали повітроплавці. Знаходиться він досить далеко від центру. Виглядає як радянське одоробало.

Готелів багато, місто все-таки туристичне. Тільки думати треба заздалегідь.

Таксист, який нас віз з вокзалу, порадив наступного разу не бронювати готель, а спитати в таксистів. Каже, що вони завезуть, де недорого. Але щось я сумніваюся, що у ті дні, коли все забито, вони б допомогли.

Є ще варіант зняти квартиру. Ми не пробували. Але оголошень по місту багато.

Тепер окремо про заклади громадського харчування.

Знайти, де поснідати о 9 ранку, непросто. Неподалік від готелю на Гунській ми натрапили на "Витребеньки у Диканьки". Рівень — а-ля "Пузата хата"+, все свіже і смачне, оптом наварюють тільки перші страви, тому іноді доводиться довго чекати. Досить дешево.

Дуже смачно у "Каві у поліцмейстера". Це у центрі. Вибір страв невеликий, але мені сподобалось. Ми були там двічі. А ще там міні-музей:

Ромі сподобалось кафе "Ніка", це також центр. Половини страв з меню не було. Але що було, те було смачно.

Також сподобалось кафе "Ачма" біля фонтана, неподалік від ратуші. Українська і грузинська кухня.

Неподалік від "Ачми" заходили в кафе "Корсар". Трохи жесть, як привіт з дев'яностих :). Можна сходити, якщо ностальгія.

Найближче до фортеці знаходиться кафе "Під брамою" (це якщо не рахувати кабака в самій фортеці :). 

Звідти фантастичний вид, у тому числі на фортецю.
Очікувано дорого, кава і морозиво були смачні. Обслуговування із серії "фіг ви дочекаєтеся здачу, все одно чайові ми включили в рахунок".

Ледь не забула про "Кав'ярню на Зарванській". Там смачнюща кава і фантастичні десерти.

Поки що все, що згадала. Може знадобиться на наступний рік.

1 коментар:

  1. Дякую за розповідь. Проста легка, доступна і корисна інформація. Обов'язково зкористаюсь!

    ВідповістиВидалити