вівторок, 1 серпня 2017 р.

Замок Любарта

Як показує практика, кількість і якість фото з подорожі залежить від того, хто носить Квітку :). Так от, коли ми нарешті потрапили в Луцький замок, Квітка була у мене. Отже, світлин буде зовсім мало. Загальні плани Ромині.


На в'їзну вежу тепер водять екскурсії.

Кликун, з якого роблять символ міста. "Волинь моя" у його виконанні звучить дещо дивно.






Стрільба з лука і арбалета.


понеділок, 10 липня 2017 р.

Свірзький замок

По дорозі додому ми хотіли відвідати ще кілька замків у Львівській області, але вдалося побачити з них тільки Свірзький.

Замок був побудований у XV столітті, перебудований у XVII столітті. Має палацову архітектуру з елементами занепаду і треш-совка. Стіни Свірзького замку пам'ятають українсько-польську війну, він був спалений татарами і витримував облогу турків. Замок з суто оборонної мурованої споруди поступово перетворювався на парадну резиденцію, до XIX століття він належав усього двом родам — Свірзьким та Цетнерам, а потім почав переходити з рук в руки і занепадати. На початку XX століття Роберт Лямезан де Салінса, офіцер австрійської армії, реставрував маєток, проте на початку Першої Світової війни він був спалений російськими військами. Але власник був наполегливим і знову відновив Свірзький замок. На жаль, у 1939 році він був націоналізований радянською владою, довгий час не використовувався, потім тут була школа трактористів (логічно, правда?), а у 1978 році замок передали на баланс Спілки архітекторів, і тоді з нього намагалися зробити будинок відпочинку. Наслідки цього протиприродного дійства ви побачите далі на фото. А зараз Свірзький замок стоїть порожній, приваблюючи лише нечисленних туристів, які нерішуче мнуться перед огорожею, не знаючи, чи можна потрапити всередину. Виявилося, що хвіртка незачинена.

Отже, зустрічайте: Свірзький замок.

вівторок, 27 червня 2017 р.

Ужгородський замок

Ужгородський замок більше схожий на особняк з парком. Зараз на території замку знаходиться краєзнавчий музей. Представлена велика кількість експозицій. Вдалося подивитися природничу частину (Данило був у захваті), виставку зброї, одягу. Треба було б приїхати зранку, виставок вистачить на весь день — від історії Ужгорода у міжвоєнний період до творів образотворчого мистецтва і кави. Також у замку експонується фотовиставка, присвячена АТО.


вівторок, 20 червня 2017 р.

Невицький замок

Невицькому замку, що знаходиться поблизу Ужгорода, пощастило значно менше, ніж Паланку. У XVII столітті він був зруйнований, а зараз він продовжує руйнуватися, деякі споруди знаходяться в аварійному стані.

пʼятниця, 16 червня 2017 р.

Замок Паланок

В Мукачеве ми приїхали досить вдало. Людей в замку було вже мало, Квітусю в слінгу повісила на Ромку, так що мені вдалося познімати. Каса була зачинена, але охоронець взяв по 40 грн і сказав: "Ходіть, скільки хочете" (привіт людям, що додумалися зачинити Луцький замок для відвідувачів під час проведення свята на площі поруч).


четвер, 9 лютого 2017 р.

День народження Данила

Останні фото зі свят викладала в g+, але оскільки там дуже незручне завантаження фотографій, повертаюся сюди.