вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Аквапарк "Одеса"

Давно збиралася написати відгук про аквапарк, де ми відпочивали цього року. Аквапарк "Одеса" знаходиться за містом, в самій Одесі є ще один, але там ми не були.


Все починається з черг. Точніше, не так. Все починається з парковки, за яку збивають 10 грн. Це трохи дивно, враховуючи, що аквапарк — розвага і так недешева, щоб ще десяточками добирати. А потім неодмінно черга. Вперше в аквапарк ми приїхали перед обідом (це було у червні, коли ми відпочивали в Затоці), тоді перед касами була велика черга, оскільки з 14-00 вхід дешевший. Вдруге ми приїхали вранці (це коли ми фестивалили на "Джаз-Коктебель"), черга теж була немаленька. Перший раз у нас були купончики на знижку, які нам подарували в готелі. Теоретично знижка мала складати 50%, але це від якоїсь умовно-абстрактної ціни за повний день, а оскільки ми прийшли з обіду і ще нібито діяла якась знижка для всіх, тому зекономили ми небагато. Коли ми приїхали вдруге, у нас уже були картки на 50% до кінця сезону, їх можна було отримати після першого відвідування (традиційно вистоявши чималу чергу).


Пройшовши на територію, розслаблятися рано. Треба вистояти чергу в роздягальню. Речі лишають в комірках, які відкриваються магнітними браслетами. На сім'ю дають лише один браслет, якому відповідає комірка, тому речі доведеться якось запхати. Ніхто ні за що відповідальності не несе, тому пропонують сейф в аренду за 30 грн: це така ж комірка, але відкриває її вашим браслетом вахтер.

Якщо раптом забули в машині рушник чи капці — не біда, купите нові. Браслет працює на вхід лише один раз, тому збігати за речами або морозивом не вийде. Їжу, до речі, брати з собою не можна. Це стосується і будь-якої води. Охорона на вході перевірить. Маленька пляшечка "Моршинської" коштує 30 грн.


Поїсти в аквапарку можна в піцерії. Смачно, і інтер'єр приємний. Хороші лимонади. Недешево, але після всього іншого ціни не шокують, і їсти все одно захочеться :). Обслуговування дуже неквапливе. За гаманцем бігати доведеться до комірок, бо, на відміну від київського аквапарку, гроші на браслет покласти не можна.

Територія аквапарку досить велика, є кілька звичайних басейнів, гідромасажний басейн, хвильовий басейн, штучна річка з течією, куди потрапляєш, з'їхавши з деяких гірок. Дорослі гірки дуже різноманітні, різного рівня екстримальності. З усіх покататися не вдалося, бо, по-перше, з моєю масою на деякі гірки не пускають (можна тільки на парних "бубликах", але це треба мати з ким), а по-друге, черги страшенні. Іноді черги на спуск були настільки великі, що люди ледве поміщалися на майданчиках, черги плутались, перетинались і перетворювалися на натовп. Майже з усіх гірок катаються на "бубликах" — їх називають плюшками. Плюшки треба тягнути нагору самостійно. На багатьох гірках є фотофіксація: якщо перед спуском прикласти браслет до сканера, можна буде подивитися, чи вийшли фото, і при бажанні купити.

Дитячі гірки чудові. Мабуть, через дитячу зону ми і приїхали ще раз. Данило був у захваті. Гірки не настільки круті, щоб дитина боялася, але достатньо, щоб отримувала задоволення. Головне — підніматися за малечею нагору і слідкувати, щоб ніхто тяжкий не поїхав слідом, бо буде ой. На ручки дітей краще не брати, значно безпечніше, коли легка людина спускається самостійно. Я відзначила для себе, що гірки без виразних стиків. Для мене це важливо, я в "Дрімтауні" так купальник порвала. З усіх сторін ллється холодна вода. Спека там зовсім не відчувається.

По всій території є пластикові тапчани. Загоряти там на сонці не дуже хотілося, але рушники лишити можна.


Для дітей є багато розваг, але за окрему плату.

Зберетеся додому — не поспішайте. Навіть якщо вирішите не стояти в черзі за фото з гірки або карткою на знижку, за годину до закриття в роздягальні хоче потрапити вже надто багато людей. Може, ми й самі винні, що обидва рази приїхали у вихідний. Тепер будемо розумніші.

Підсумок.

Сподобалося:
  1. Велика доглянута територія, багато гірок, тапчани, чисті туалети і душові.
  2. Чудова дитяча зона.
  3. Хороша кухня.
  4. Можливість придбати необхідні предмети на території аквапарку.
  5. Можливість зробити фото спуску з гірки.
Не сподобалося:
  1. Черги. Завжди і всюди. 
  2. Дрібне жлобство у всьому. Мова навіть не про ціни, а про те, що заробити хочуть на кожній дрібниці.
  3. Необхідність носити за собою гаманець, бо ніяких віртуальних грошей не передбачено.

Немає коментарів:

Дописати коментар