середа, 17 серпня 2016 р.

Чому варто поїхати на "Республіку"

Про музику

(фото з особистої сторінки Войцеха Балчуна)

По-перше, там буде багато класної музики. І різної музики теж, так що кожен зможе знайти для себе сцену за смаком. Можна буде побачити "крутого рокера" Віктора Павліка, голову Укрзалізниці Войцеха Балчуна — гітариста гурту Chemia, а також актрису Наталі Тена з "Гри престолів" у складі британського гурту Molotov Jukebox. З-за кордону приїдуть Sunnata, Дай дарогу!, Bonatic Project, Trubetskoy (тільки не знаю, з яким репертуаром, бо чула, що у них з Міхалком були розбіжності щодо того, хто які пісні має право виконувати), Animal ДжаZ, Kadavar, Scream Your Name і Walking With Strangers. З відомих українських гуртів будуть Вагоновожатые, Мотор’Ролла, Один в Каное, MORPHINE SUFFERING, The HARDKISS, Кожаный олень, Dakooka, Vivienne Mort, DAKH DAUGHTERS та багато інших. Шкода, що більшість подій доведеться пропустити, бо неможливо бути біля 5 сцен водночас. І так, не хвилюйтесь, Павлік буде співати біля ратуші, що неблизько до решти локацій фестивалю :). Не хвилюйтесь-2: Зіброва не обіцяли.


Про місто

По-друге, якщо ви ще не були у Кам'янці-Подільському, то це чудова нагода. Місто дуже гарне і затишне. Фортеця досить добре збереглася. Фестиваль відбувається прямо на території фортеці!

Окрім того, по місту розкидані численні башти і інші замкові споруди.

Раджу насолодитися пейзажами з колеса огляду.

Стара частина міста виглядає дуже автентичною, хоча й була значною мірою перебудована після Другої Світової. Мені дуже подобається Кафедральний костел святих Апостолів Петра і Павла, там якось по-особливому спокійно.

По старому місту можна покататися на електромобілі (точніше електроавтобусі), послухавши цікаву екскурсію.

Хоча краще на БРДМ'і, незабутні враження :).

Старе місто від нового відокремлене живописним кар'єром. По суті старе місто — туристичне, а нове — це уже спальні райони. Там теж мило, є гарний парк.

Готелі "Гала", "7 днів" та інші розміщені за мостом, у новій частині міста. Так що на концерти доведеться їздити громадським транспортом або ходити пішки, все відносно недалеко. Більшість муралів знаходяться також у спальних районах, так що готуйте свої фітнес-трекери :). До речі, "Республіка" є учасником Google Street Art Project.

Якщо пощастить, то, можливо, вдасться перелетіти через кар'єр на тролеї.

А ще у Кам'янці-Подільському затишні та відносно недорогі готелі та кав'ярні, хоча для любителів більш дикого відпочинку будуть і намети, і стріт-фуд.

Про розваги

Організатори фестивалю обіцяють багато сюрпризів. І навіть привідкрили завісу таємниці: можна буде ловити живих покемонів. Щоправда, не знаю, чи сподобається це покемонам %). У будь-якому випадку хороша музика і спілкування з цікавими людьми вам гарантовано.

Немає коментарів:

Дописати коментар