вівторок, 30 серпня 2016 р.

Koktebel Jazz Festival 2016


Трохи сумбурних вражень від "Коктебель Джаз". Ніякої об'єктивності. На фесті ми були мало, бо від готелю ходити було далеко, вдень Дан спав, а потім хотів на майданчик або будувати фортецю з піску. Тому пропустили ми більше, ніж бачили.

Спробую викласти свої уривчаті враження коротко по пунктах.

Сподобалося:
  • атмосфера (поспати на пляжі під музику — безцінно),
  • запрошені виконавці мінімально перетинаються з іншими фестивалями,
  • оформлення сцени,
  • звук,
  • фудкорти (особливо сподобались Дану),
  • досить чисто.
Не сподобалося:
  • щоб добратися до місця проведення фестивалю, треба спуститися по неосвітлених сходах, які давно не ремонтували — екстрім той іще, особливо з дитиною на руках (разючий контраст з Західфестом, де зробили освітлення навіть у кемпінгу),
  • знайти фест теж непросто: по місту ніяких вказівників, а по звуку теж не вийде — місцеві генделики галасують так, що будь-який фест відпочиває,
  • усі афіші, написи тільки російською, рідше англійською, жодного слова українською ніде; навіть іноземні музиканти, коли намагалися загравати з публікою, говорили ламаною російською; натомість на фудкортах переважали україномовні написи, а там, де меню було російськомовне, працівники відповідали гарною українською,
  • у якості головного інтернет-ресурсу фестивалю рекламують сторінку ВК (на третьому році війни спонукають людей користуватися ФСБ-шним ресурсом, і не тільки цей фест, а майже всі!).
Про музику писати не буду, бо дуже мало чула. Вибір виконавців мені видався дещо дивним. Але це не плюс і не мінус.

Маленький фотоальбом з Чорноморська можна подивитися на моїй стонці в fb. Незабаром ще напишу враження від аквапарку "Одеса".

середа, 17 серпня 2016 р.

Чому варто поїхати на "Республіку"

Про музику

(фото з особистої сторінки Войцеха Балчуна)

По-перше, там буде багато класної музики. І різної музики теж, так що кожен зможе знайти для себе сцену за смаком. Можна буде побачити "крутого рокера" Віктора Павліка, голову Укрзалізниці Войцеха Балчуна — гітариста гурту Chemia, а також актрису Наталі Тена з "Гри престолів" у складі британського гурту Molotov Jukebox. З-за кордону приїдуть Sunnata, Дай дарогу!, Bonatic Project, Trubetskoy (тільки не знаю, з яким репертуаром, бо чула, що у них з Міхалком були розбіжності щодо того, хто які пісні має право виконувати), Animal ДжаZ, Kadavar, Scream Your Name і Walking With Strangers. З відомих українських гуртів будуть Вагоновожатые, Мотор’Ролла, Один в Каное, MORPHINE SUFFERING, The HARDKISS, Кожаный олень, Dakooka, Vivienne Mort, DAKH DAUGHTERS та багато інших. Шкода, що більшість подій доведеться пропустити, бо неможливо бути біля 5 сцен водночас. І так, не хвилюйтесь, Павлік буде співати біля ратуші, що неблизько до решти локацій фестивалю :). Не хвилюйтесь-2: Зіброва не обіцяли.

Надобранічна Христинка зранку

вівторок, 16 серпня 2016 р.

Трохи пейзажів з поїздки у Луцьк

Останнім часом не викладаю фото в цей блог. Незручний інструмент завантаження, незручне визначення позиції світлини у тексті... Кому цікаво, краще дивіться у fb, туди я завантажую значно більше. А тим часом думаю, чи не змінити платформу блогу (або повністю перейти в fb). Дістала блог з шафи через наближення "Республіки" (а раптом дадуть акредитацію), то вирішила і кілька пейзажів заразом викласти.


Що ви (не) знаєте про "Республіку"?

Безплатний вхід для покемонів, дядя Юра, стара назва і нові гурти фестивалю. А що ви не знали про "Республіку"? Як виявилося, я — майже нічого %). Перевірити себе можна за посиланням:
http://musicinua.com/test-shho-ty-znayesh-pro-respubliku/

(А для людей в костюмі людей квитки все ще по 350 грн).


субота, 13 серпня 2016 р.

Скоро "Республіка — 2016"

Минула "Республіка" була ніби в минулому житті. Фотоапарат був позичений, фото редагувалися в Windows Photos :D, Дан вперше лишився з бабусею на цілих 3 дні (навіть з половиною, бо машиною з Києва неблизько, а квитки на потяг в останній момент не візьмеш, багато таких розумних, ага). Був чудовий настрій, незважаючи на дощ, хороша музика, трошки алкоголю, надзвичайно багато муралів (ніде стільки не бачила, та, мабуть, ніде стільки і немає), цікаві люди, прекрасний Кам'янець-Подільський.

Пропоную поностальгувати зі мною і подивитися на мою минулу "Республіку" в обличчях (і трішки в мордах).

Збираємо речі до Кам'янця-Подільського знову! :)