четвер, 31 грудня 2015 р.

Рецепт майонезу

Такий незвичний у мене сьогодні допис. Замість фото з Роминого корпоративу і Данила під ялинкою — сьогодні майонез. Давно збиралася записати по-людськи цей рецепт, а сьогодні вирішила його задокументувати в блог. Чого не зробиш, щоб не возитися з качкою :).

Отже, почали.

Інгредієнти:
  • рослинна олія (я беру 80% соняшникової і 20% оливкової) — 150 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • гірчичний порошок — 1 ч.л.;
  • цукор — 0,5 ч.л.;
  • сіль — 0,25 ч.л.;
  • сік лимона — 1 ст.л. (можна замінити оцтом, тільки дорогим, щоб не було сильного запаху; оцту брати менше);
  • спеції (будь-які на ваш смак, я не додавала, бо майонез для салата).

Потрібен блендер!

неділя, 27 грудня 2015 р.

Новорічна ялинка в садочку

Саме за цю зйомку я дуже хвилювалася, і заради неї я потерла з картки БГ. Моє маленьке сонечко захворіло напередодні свята, я уже думала, що ми не підемо, але у цей день він уже почувався добре, тому на саму ялинку ми пішли. Наш татко навіть відпросився з роботи з цього приводу. Данило поводився як маленька редиска, з таткових рук не злазив, не танцював, завдання не виконував, тільки за подарунком побіг першим :).

Викладу лише невеличку частину світлин, "для історії".


середа, 16 грудня 2015 р.

БГ: Соль

Вчора відбувся фантастичний концерт БГ. Не знала, чи брати фотоапарат, але таки взяла. Сподіваюся, що не дарма.


вівторок, 15 грудня 2015 р.

D I Y A : F E S T

У суботу відбулася цікава подія D I Y A : F E S T + IT вечорниці. На фестивалі танцювали, співали, малювали, ліпили з глини, вчили англійські букви, каталися на усяких дивних штуках українського виробництва, програмували, дивилися кіно, друкували на 3д-принтері, паяли, розмовляли про фотографію і комп'ютери, трохи мерзли, але зовсім не нудьгували. Власне на "IT-вечорниці" я практично не потрапила, бо усе відбувалося паралельно і бути скрізь одночасно не виходило. Зате лишилися найкращі враження від спілкування з фотографом-репортажником Олексієм Плиско.

Викладаю маленький фотозвіт. Зробила висновок, що знімати у темряві моєю камерою проблемно, бо уже на ISO 1000 відчутний сильний шум. Теоретично тут мають бути кращі кольори, ніж на минулих зйомках, бо пробую редагувати баланс білого вручну.


неділя, 6 грудня 2015 р.

Шедеври світової пластики

Сьогодні несподівано долучилися до споглядання шедеврів світової пластики на однойменній виставці у "Мистецькому арсеналі".

Роботи Чипаруса дійсно надзвичайно пластичні.