пʼятниця, 25 вересня 2015 р.

Щось я знову зникла


Обіцяла собі не закидати блог, але вийшло як завжди. Думаю, що він мене дисциплінує.

Так от, я просто пропадаю на "Гогольфесті", а точніше на практичному курсі по фотографії від студії "КраЩє". Маленький фотозвіт буде пізніше. Уже бачу купу помилок, які я наробила, знімаючи репортажку :). Але це добре, я росту. Дякую прекрасним Валерії Мезенцевій (на фото) та Михайлові Горбачову за те, що діляться досвідом.

А ще я проходжу курс "Економіка для всіх" на "Прометеусі". Цікаво і корисно.

неділя, 13 вересня 2015 р.

Відкрита сцена #Jazzkoktebel: сонце, море і музика

Вмикаємо машину часу. "Республіка" закінчилась, а фото з "Коктебеля" я ще всі не виклала. Так що знову літо, море і Затока.

OpenStage — це незабутньо. Можна танцювати по коліно у морі, можна лежати під парасолькою, можна просто насолоджуватися музикою. На OpenStage нереальна атмосфера задоволення і свободи. Вхід вільний :).

Як виявилося, коли фестиваль ще проходив у Криму, це відбувалося на нудистському пляжі. Локація змінилася, а традиції лишилися. Так що заберіть дітей від екранів і все таке. Попереду багато прекрасного.

Відкрию маленьку таємницю: фотографувати глядачів значно цікавіше, ніж сцену. І якщо ввечері це технічно складно, то опівдні на пляжі саме те :). Буде багато фото і трохи відео.

Тоїа

вівторок, 8 вересня 2015 р.

Республіка невезіння. Післяслово

Посеред другого фестивального дня зі мною трапилось таке:

Так що до кінця фесту я лишилася без фотоапарата.

Взагалі потужно не щастило не тільки мені. З трьох фестивальних днів два пройшло під дощем.

Не пощастило мешканцям палаточного містечка, які жили у багні без води, а нам довелося приймати біженців у душі свого готельного номеру.

Не пощастило тілу, яке, судячи з розмов, навернулося десь чи то зі стіни, чи то з пагорба в суботу, і його забрала швидка. І чуваку, якому зламали ногу в слемі, теж не пощастило.

Не пощастило міліціонерам старого зразка, які з нещасними обличчями охороняли весь цей бедлам.

Не пощастило дівчатам, які топлес скакали під сценою, а музиканти не оцінили і просили одягнутися, бо "за вас більше дадуть, ніж вам років". Також не пощастило тим, хто це хотів бачити, але не зміг пробитися під сцену.

Не пощастило організаторам. Водою залило головний пульт, і їм довелося шукати новий по різних містах, звідки можна було його привезти за розумний час. Чудовий глядацький зал локації "Арт-двір" розмок, включаючи солом'яні дивани, а на піддонах, які використовували як лави, мокрі глядачі змушені були стояти. Перед головною сценою довелося розсипати щебінь, щоб трохи закрити багнюку.

Не пощастило кам'янчанам. Через неробочий пульт виступи гуртів "Molfa", "Fontaliza", "Jinjer" і "Бахрома" перенесли на сцену біля ратуші. Схоже, що місцеве населення до такого повороту виявилося неготове. Вони тільки почали звикати до зовнішнього вигляду гостей фестивалю. А тут — таке :). Ні, щоб "Бумбокс" нахаляву показати.

"Бумбоксу" теж не щастило. Підключали їх близько години. Публіка мокла, а Жуковська і М'яч віддувалися за усіх, і несли уже всяке, щоб розважити незадоволених глядачів, так що ведучим не пощастило теж. Потім нарешті "Бумбокс" підключили, але через кілька пісень не пощастило басисту, бо його стало не чути. Дуже не пощастило людям, які ставили звук, бо по них потужно проїхався Хливнюк зі сцени.

Окремо не пощастило моїм бідним мокасинам... Але знаєте — що? "Бумбокс" відіграв чудово, не зважаючи ні на що. І було багато цікавої музики та хороших людей. Народ з палаток уже давно помився і обсох, і тепер переглядає фоточки і згадує, як було кльово. Мешканці Кам'янця-Подільського насолоджуються тишею після від'їзду "дорогих гостей". Вуличні художники, мабуть, радіють, що не довелося малювати під дощем, і насолоджуються хорошою погодою. А я помила мокасини і думаю, як же добре, що я не ЗМІ, а маленький блогер, і пишу, що хочу, і ніхто мені не настукає по голові, а максимум не покличуть наступного разу. Нам усім пощастило бути на п'ятій "Республіці". Люди, ви це зробили! :)

"Республіка". Обличчя. Частина 3

субота, 5 вересня 2015 р.

"Республіка". Обличчя. Частина 1

Закінчується шалене фестивальне літо. Дощова погода не псує настрій відвідувачам фестивалю "Республіка" у Кам'янці-Подільському. Незабаром усім потрібно повертатися на роботу і навчання, робимо останній ковток свободи і насолоджуємося хорошою музикою, святковою атмосферою і чудовою кам'янець-подільською кавою.

Такої кількості відвідувачів фортеця, мабуть, ще не знала

четвер, 3 вересня 2015 р.

П’ятничний "Nu Jazz Stage"

Відразу зазначу, що буде багато фото моїх хлопців і мало фото гуртів. Ну і джазу традиційно не помічено :). Але була цікава музика. Людей значно більше, ніж у попередні дні. І квиток на 28 серпня коштував 350 грн, а не 50, як у середу і четвер.

Пізніше людей стало ще більше, але без штатива сфотографувати не вдалося

середа, 2 вересня 2015 р.

"Коктебель Джаз Фестиваль" у Затоці. Сцена "Твор4а да4а"

На JazzKoktebel ми потрапили зовсім випадково. Приїхали намочити дітей у морі і виваляти їх у піску — а тут фест. Ну як не долучитися до прекрасного? :)

Програма фестивалю виявилася неймовірно насиченою, майстер-класи, нічна dj-сцена і консультації з сексу пролетіли мимо.

У даному пості публікую фото з вечірньої сцени "Твор4а да4а". Далі буде трохи фото з "Nu Jazz Stage" і на десерт еротика з "Open Stage". Приємного перегляду.

Для нас фестиваль почався 26 серпня, у середу, з виступу гурту "Syncopation"

вівторок, 1 вересня 2015 р.

Аккерманська фортеця. Білгород-Дністровський

Хотіла спочатку написати про море, Затоку і "Коктебель джаз фест", але писати про радісне рука не піднімається. Тому сьогодні фото Білгород-Дністровської фортеці.